Maskuline smykker

Jeg bruger ikke selv smykker, men har lagt mærke til, at en del mænd har en anden holdning til den ting. Måske er det en fordom og jeg har ikke undersøgt det nærmere, men det forekommer mig, at specielt sydlandske mænd ofte bærer smykker. Især guldsmykker lader til at være populære på den front, og egentlig må jeg indrømme, at jeg ofte synes det er meget klædeligt med guld-smykker med den mørke hud som baggrund.

Smykker i rap-kulturen

De senere år er rap-kulturen blevet mere synlig, og jeg har bemærket, at rappere ofte bærer smykker. Her er der bestemt ikke tale om feminine nips-ting. Det lader til, at smykkerne slet ikke kan blive store og tunge nok. Det er især store tunge halskæder af guld – og gerne mange af dem. Det er også meget udbredt – også i popkulturen, at bære halskæder med store og tunge vedhæng, for eksempel store kors eller andre symboler.

Mænd kan også bære smykker

Jeg synes faktisk, at smykker også i mange tilfælde kan være klædeligt til mænd, selv om det historisk set har været noget, der primært har været kvindernes domæne. Det siger selvfølgelig sig selv, at smykker til mænd skal have en mere maskulin udstråling end det er tilfældet for kvinder.

Personligt synes jeg godt om de lidt tungere halskæder, og jeg synes også rustikt læder er klædeligt, hvad enten der er tale om halskæder eller armbånd. Derimod synes jeg fortsat, at de fine delikate kæder og skinnende armbånd og smykker bør være forbeholdt kvinder.

Powered by: Wordpress