Japanske Asics har noget til enhver

Vigtigt at reflektere inden køb

Hvis man skal vælge håndboldsko er det vigtigt reflektere over om du har behov for stabilitet eller hvorvidt du gerne anvender en lettere håndboldsko. Skoen kan have stor virkning på hvorvidt man får vrid, og om man kan performe fantastiske på banen i den plads man besidder.

Igennem de sidste mange år er der sket en markant udvikling. Håndboldsko været igennem en stor udvikling og dette har medført og hjulpet udøverne til at gøre håndbold stadig hurtigere og meget eksplosivt. Det er nu muligt at ændre nutidens håndboldsko rigtig stødabsorberende. For blot 10 år siden var der stort set nul stødabsorbering i håndboldsko, derfor var det overhovedet ikke muligt at træne og spille lige så meget som der gøres nu om dage, da fysikken ikke har haft godt af det på sigt.Stabiliteten i håndboldsko er ligeledes blevet meget bedre igennem de sidste år, det pga. at mange spillere valgte at anvende sko til løb, da de ville have bedre stødabsorberende håndboldsko. Men da denne model sko ikke er bygget til sideskift kom der mange flere ankelskader og knæskader, af den årsag at skoen var for tyk i sålen og ikke stabil nok. Det har man nu udviklet en måde, så overdelen på nutidens håndboldsko er meget mere stabil og låser foden mere fast mod bunden, så du afskæres fra at rutsje rundt og at foden kommer ud over sålen hvis man må lave sideskift.

 

Asics håndboldsko
Asics håndboldsko

Asics – en af markedets førende

Anerkendt som en af markedets bedste producenter af håndboldsko er Asics ikke til at overse. Gennem de sidste mange år har de kanaliseret udviklingen af fodtøj til håndbold og denne tendens ser ud til at vedblive. Den innovative virksomhed fremstiller sko og fodtøj til tæt på enhver sportsgrene i verden har formået at fremvirke en lille omvæltning inden for fodtøj til håndbold. Det var den nyskabende selskabs fodtøj til håndbold, som var de første på jorden, som formåede at tilbyde stødabsorbering i forening med stabilitet.

Tidligere var en håndboldsko nemlig kun en lav sko der havde en gummibund, der undgik at lave spor på underlaget i hallen. Det asiatiske firma brugte stødabsorberingen som firmaet, virksomheden, selskabet anvender i firmaets fodtøj til løb og den med over i firmaets fodtøj til håndbold, simultant fastholdte de bunden relativt lav så fodtøjet ikke blev for ustabil. Der eksisterede på dette tidspunkt en tendens hen imod at bruge fodtøj til løb til at spille håndbold i, fordi den ekstra kvantitet begyndte at stille større og større forventninger til spillernes fysiske kunne. stridspunktet var dog at en sko til løb er lige lovlig høj i bunden sammenholdt med de ryk man bruger som håndboldspiller. Dette udmundede i at der kom adskilligt flere uheld og derfor besluttede Asics at kombinere deres Gel stødabsorbering med en knap så voldsom sål og fandt på den måde den nyskabende formular til at skabe verdensklasse håndboldsko.

 

Et væld af muligheder

Der eksisterer et enormt antal varianter af Asics håndboldsko. Nogle af de oftest anvendte er Gel Blast og Gel Beyond som retter sig mod samtlige former for spiller i håndboldkampen. Blast har stor fokus på at stabilisere og er oplagt til den kraftfulde back eller playmaker der undgår at komme i så høj fart, men i højere grad skal reagere i retningsskift. Beyond er til den hurtige fløjspiller som vil have en marginalt lettere sko med formidabel stødabsorbering, så man formår at bibeholde det rappe antrit uden at blive udmattet. Gennem de seneste 3 år har nyskabende firmas håndboldsko omskiftet personlighed en kende og den ekstra formbare sål som indledningsvis formerede grundlaget for udviklingen af håndboldsko er nu byttet ud med en marginalt robust sål. Denne ændring hænder i erkendelse af at en alt for blød sål giver dårligere reaktionstid og mindre stabiliseringsevne. Kernen i absorberingen er, at den Gel der befinder sig i det bagerste af foden og forfoden er den identisk, men selve bunden er produceret marginalt hårdere. Dette spænder fint i tråd med de øvrige andre mærker i verdenen inden for fodtøj til håndbold. Der er begyndt at affinde sig med anerkendelsen af, at det mest betydningsfulde er at fodtøjet performer ypperligt når skoen benyttes med mest muligt pres og ikke at den skal mærkes voldsomt blød imens køberen har fodtøjet på i butikken. Denne proces demonstrerer, at Asicsigen og igen kultiverer og bearbejder sine håndboldsko i retningen af innovationen af sportsgrenen.

 

Find dit nye par håndboldsko på sport-net.dk:Asics håndboldsko

Powered by: Wordpress