Derfor er det vigtigt, at du bruger afspærringsventiler

Afspærringsventiler er de små ”vandhaner”, der sidder mellem den faste vandinstallation og de vandforbrugende installationer, du har i din husstand. Men hvorfor er det så vigtigt at bruge dem?

Det er vigtigt, at du altid har afspærringsventiler foran dine vandforbrugende installationer. Så kan du nemmere skifte f.eks. vaske- eller opvaskemaskinen, fordi du kan lukke for vandet ved installationen, fremfor at skulle have fat i hovedhanen – og du kan meget hurtigere for lukket for vandet i nødsituationer, hvis altså afspærringsventilen er placeret, så den er nem at komme til.

Her kunne jeg godt have brugt afspærringsventiler

Forleden gik opvaskemaskinen i stykker og vi var nødt til at skulle sende den til reparation. Da jeg selv er lidt fingernem, havde jeg sat en på vandinstallationen under vasken ved hjælp af et t-stykke. Men i stedet for at bare at have sat en kugle- eller anden afspærringsventil på mellem t-stykket og slangen til opvaskemaskinen, havde jeg sat slangen direkte på t-stykket.

Så da reparatøren kom, måtte han køre igen med uforrettet sag, for vi kunne ikke bare hive opvaskemaskinen af uden at lukke for vandet – og uden afspærringsventiler kunne vi heller ikke åbne for vandet igen før opvaskemaskinen var tilbage igen, uden at det ville blive en meget våd fornøjelse.

Hvor køber man afspærringsventiler

Så der var ikke andet for, end jeg måtte op i det lokale byggemarked og spørge efter afspærringsventiler. Det var sikkert en meget dyrere løsning end at købe dem på nettet, men jeg var en mand i nød – og så må man bløde for det.

Så moralen er: Husk altid på at tænke afspærringsventiler ind i dine vandinstallationer.

Powered by: Wordpress